Thrillers

Een van de betere Nederlandse thrillerschrijvers

Binnen korte tijd verdwijnen in de Achterhoek twee vrouwen die korte tijd later vermoord teruggevonden worden. Beiden waren op de fiets op weg naar huis, hadden dezelfde verschijning, maar de doodsoorzaak was heel verschillend. Terwijl de politie onder leiding van Bianca van Dijk lange tijd vergeefs naar aanwijzingen speurt, zien we de moordenaar al bezig met plannen voor een volgende slachtoffer. Hij is een groot liefhebber van escape rooms en hij heeft er een gebouwd met wel heel speciale en dodelijke verrassingen. Het motief van een dader is niet nieuw, maar de schrijver geeft daar wel een originele draai aan. Hij vertelt een vlot lopend, redelijk spannend verhaal met realistische personages, die ook hun privéproblemen meenemen zonder dat die de overhand krijgen. De ontknoping is heftig. De auteur is journalist en een van de betere Nederlandse thrillerschrijvers (recensie NDB Biblion).
Laatste deel van de Bianca-trilogie, na De blindganger en De uitverkorene. De delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. (Verschenen 2020)


In een vlotte vertelstijl ontvouwt zich een gruwelijk en meeslepend verhaal

Hendrik Wortelboer weet zich los te maken uit een streng religieus milieu en leeft een leven als vele anderen. Tot hij terminaal ziek wordt. Tot ieders verbazing wordt hij weer beter. Hendrik schrijft dit toe aan een hogere macht en voelt zich uitverkoren. Hij wordt wreker van de Almachtige en pleegt uit diens naam gruwelijke misdrijven. Het recherche duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager doet er alles aan om deze waanzin te stoppen. In zijn tweede thriller richt de schrijver (1957) zich in de inleiding rechtstreeks tot de lezer en belooft hem een spannende, diepgravende thriller. Dit blijkt beslist geen grootspraak. Al snel wordt de lezer door het verhaal gegrepen. Net als in zijn eerste boek “De Blindganger’ houdt de schrijver de vaart er goed in. In een vlotte vertelstijl, die doet denken aan Loes den Hollander, ontvouwt zich een gruwelijk en meeslepend verhaal. Een aanrader voor liefhebbers van thrillers van Nederlandse bodem. Met een actueel thema: radicalisering (recensie NDB Biblion). (Verschenen in 2018)


Liefhebbers van Stieg Larsson en Jo Nesbø vinden in deze auteur een geducht Nederlands equivalent

Twee gruwelijke moorden, gepleegd op vooraanstaande burgers in het oosten van Nederland. Schijnbaar losstaand van elkaar. Maar schijn bedriegt. Rechercheur Bianca van Dijk van politie Oost-Nederland heeft er, naast een wankel huwelijk, haar handen vol aan. Samen met haar collega en mentor Joris ziet ze een doodlopend spoor voor zich en de zaak lijkt onoplosbaar te worden. Haar intuïtie en het geloof van haar collega in haar kennis en kunde trekken het onderzoek weer vlot. Verbanden worden gelegd en opgelopen jeugdtrauma’s blijken het motief te zijn voor de gepleegde gruweldaden. In een race tegen de klok wordt getracht nieuwe slachtoffers te voorkomen. Dit bloedstollende verhaal is door de levendige beschrijvingen van de gepleegde misdaden niet geschikt voor zwakke magen, maar de liefhebbers van Stieg Larsson en Jo Nesbø vinden in deze auteur een geducht Nederlands equivalent (recensie NBD Biblion). (Verschenen in 2017)